dijous, 4 d’octubre del 2007

Avui no tenc el dia... 'jotero'

Avam, a propòsit de llengües mortes, guaitau les revistes Adulescens i Iuvenis. Bonu... ja ho sé que són una mica innocents. Si voleu cosa més seriosa, llegiu Ephemeris. O Nuntii Latini. També podeu escoltar notícies en llatí a Radio Bremen. Per als afeccionats al rock en català (personalment el trob espantós... en general, però de gustos... colors!), escolteu els BRAMS, amb subtítols en llatí.

Anam a posar una mica d'humor: guaitau
aquí (ai! que n'erem, de joves, als anys 80!! els heu reconegut?). I ara, una de filòsofs, dels Monty Python. També dels Monty Python, una escena genial de La vida de Brian: açò són classes de llatí.

Ara, per feina, al·lots i al·lotes:

  • els/les de 1r de llatí: que no vos heu fixat que per contestar les preguntes del PENSVM C s'ha de recordar el que s'ha llegit al capítol? Les preguntes seran aquestes... i algunes més!
  • el/les de 1r de grec: traduïu, traduïu...
  • els/les de 2n de llatí: déu sagrat!!! ja he tornat a oblidar posar-vos deures!!! és que m'enredau bé, voltrus!!! Bé... ja pensaré qualque maldat!
  • el/les de 2n de grec: γχειρδιον del capítol II (ai! quin embull, amb les regles d'accentuació!!).
Aquí teniu una imatge de Δημτηρ amb la seua estimada filla Περσεφνη:

















I vet aquí
ιδης καΠερσεφνη (no te mengis... la magrana!!!):

















Ja està, l'ha menjada i ja no pot sortir del regne dels morts!!

δο νον τοῦ διδασκλου πλσμα / ecce nova magistri imago (versió actualitzada!):




















Ara ja me'n vaig!

Ad crastinum, amici amicaeque!!

PD. Ai!! Les notes de 1r de llatí:
  1. Exercitia capituli primi (ante diem septimum Kalendas Octobres): Venus 9, Selene 8,2, Electra 8,75, Antígona 6,4, Chaos 7,9, Cal·líope 7, Iris 8,4, Eufròsine 8,6, Làquesis 6, Eros 8,6.
  2. Exercitia capituli secundi (Kalendae Octobres): Venus 8,6, Selene 8,6, Electra 9,5, Antígona 8,8, Chaos 9, Cal·líope 8,8, Iris 9, Eufròsine 8,6, Làquesis 7,7, Eros 9,5.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ja he triat nom!!!!
Som jo, sa que no s'ha de tallar un pél hora de demanar jejejej ja saps qui no??? bé si no ho saps demà et repetire el meu nik-nom vull dirme Eris...Jajajaja ja faré de ses meues a classe! M'agrad amolt s'espai

Anònim ha dit...

Com he xalat amb es vídeo de filosofia!Una cosa mai vista!xD

I sa foto...avam si acceleram un poquet es temps...tot i que una foto de sa teua adolescència faria gràcia i tot...aquell alumne que suspén filosofia...jejejejejeje.

Així que de llati res, eh?hmmm...
Mooolt be!

Feliç cap de setmana!

Anònim ha dit...

DIDO:
que bo els dos vidios tan el campeonat de filosofia com el eskech de la vida de Brian...El ke passa es que jo ja havia vist aquesta peli i es molt bona per riu la recoman...si voleu riure sobre la biurla que fan a tots els successos ocorreguts en l'època de jesucrist...jajaja...trop que la tornaré a veure...jaja

P.D.-->bon cap de setmana, i joves alerta...amb seny...jaja

Anònim ha dit...

Aiiii, es monthy Phyton!!!!

Sa veritat és que aquest des campeonat de filosofia no l'havia vist... Gràcies per posar un poc de cultura de de ver en aquest blog...

es broma... no molt molt be! Tenia un amic de barcelona que era un friki del copon des monthy phyton i vam veure molts de dvd's subtitulats per ca seua!

Anònim ha dit...

Xavi tenc un petit problema amb s'Openoffice...Ses "i" enmig de frases me les converteix en majúscules i es corrector no va...Que faig?

HERMES

Anònim ha dit...

Xavi!
Crec que hi ha un petit error, en quant a sa nota que has posat as blog, i sa que m'has mostat avui matí. En teoria, és un 7.6, i no un 8.6 a sa segona entrega de:
"Exercitia capituli secundi (Kalendae Octobres)".
Bonu, que vagi bé es cap de setmana. =)

Xavi ha dit...

Avam, Hermes, que t'has davallat el diccionari de català? Si és així, prova dues coses: 1) desactiva la correcció automàtica; 2) col·loca't damunt qualsevol paraula del paràgraf en qüestió, clica el botó dret i digue-li (és a dir, clica): Aquest paràgraf és en català.
Die Lunae mihi dices utrum id egerit.