dilluns, 29 de setembre del 2008

Fotoooooooooooooooooooooooosssssssss!!!

Res, que aquí teniu les fotos de tothom (excepte una, que sortirà demà).


4t ESO

Moooooooooooooolt polits!! És lo que té el llatí, que fa tornar guapo (no vull dir que no ho fóssiu, però ara encara ho sou més)!!!



1r de Batxillerat
No trobau que heu sortit precioses? A jo m'ho sembla!



2n de Batxillerat
Què dir davant tanta bellesa!! No tenc paraules!!!



Boooooooonu!! El profe també té foto!!
Açò sí que és una monada!!!

Bé, res més per avui, que encara arribaré tard a dinar!!

Valete omnes!

diumenge, 28 de setembre del 2008

Per problemes tècnics...

... de darrera hora no he pogut penjar les fotos. Vos promet que dilluns hi seran totes.

No tenc gaire temps, així que només vos penjaré un parell de cosetes, principalment als de 4t d'ESO i a les de 1r de batxillerat.


1. Vocabulari de classe (clicau damunt el dibuix per veure-ho més gros):


2. Més vocabulari de classe
(clicau damunt el dibuix per veure-ho més gros):



3. Per llegir grec, aquí teniu una presentació elaborada per Ana Obando, una profe valenciana:

Leer griego
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: mito alfabeto)


Trob que n'hi ha prou per avui.

Ad crastinum!!

dimarts, 23 de setembre del 2008

Programari lliure

Bé, com vos he promés a les de 1r de Batxillerat, aquí teniu els enllaços als llocs on vos podreu descarregar el programari que haureu de mester per fer feina: el navegador Mozilla Firefox (clicau a la dreta on diu Baixada); el paquet ofimàtic OpenOffice (clicau a la dreta on diu Baixada, a la icona UIB); i per a les de grec, l'aplicatiu Euclides GP per escriure en grec amb l'ordinador (clicau a l'esquerra on diu Descàrrega).

També vos havia promés mostrar-vos com és una autèntica sirena grega, que aquí està representada a un vas de l'Apúlia del s. IV a.e.:


Aquí teniu Odisseu amb les sirenes, a una ceràmica de figures vermelles del s. V a.e.:


Vet aquí la versió d'en Waterhouse, de 1891:

Res més, que ja és hora de retirar-se i descansar una estona.

Χαίρετε πάντες

dijous, 18 de setembre del 2008

Perdonau, que he arribat una miqueta tard!

Bé, lo que hem dit a classe (va per les de primer de Batxi), A TRIAR UN NICK, QUE PER DESPRÉS ÉS MASSA TARD!!

Clicau aquí o aquí o aquí o aquí, i en trobareu abastament (alerta, que el primer enllaç vos reenvia a obrir un document PDF).

Com a exemple vos deix un dels meus personatges favorits: aquí teniu na Circe oferint a n'Odisseu el beuratge de l'oblit (què bo, açò de perdre la memòria -només qualque estona),

John William Waterhouse (1891), Circe offering the cup to Ulysses

Fuaaaaaaaaaaaa!!! Quina bellesa!! No tenc paraules per descriure com de bé pintava aquest home, en Waterhouse, un prerafaelita tardà.

No tenc temps de res més, que m'espera una coseta petita (no tan petita, que dilluns farà 4 anys) que no atura ni un minut.

Χαῖρετε πάντες

dilluns, 15 de setembre del 2008

Ja hi som!!!!!!!

Ffffffffffffffffffffff!!!!!!!! Quina vesssssssssssssssssssssssa tornar a començar!!!!! Que no!!! Que no és ver!! Que ja em feia ganes tornar a ser aquí!!
Bé, per als que heu partit, sort i ventura!! Vos enyorarem i podeu estar ben segurs que vos desitjam lo millor (osti tu! un 'lo' neutre! aaaaaaaaaaaaggggggghhhhhhhh!!), ja sabeu, lo (osti!! un altre!!) que hagueu de mester, 'a mandar', que aquí hi ha en Xavi per lo (ostiiiiiiiiii!! més encara!!??) que vos faci falta!!

Per als que encara sou aquí, que estic molt content de tornar-vos a veure!!! Preparau-vos, que el 2n de Batxi seràààààààààààààààà......................!!!!!!!!!!!! Bé... tan divertit i tan feixuc con el 1r!!! O tal vegada un poqueeeeeeeet més (divertit, vull dir... ai, no... era feixuc que volia dir, bé... serà de conya, en qualsevol cas)!!

Per als que acabau d'arribar, sigau benvinguts a aquesta casa, que és ca vostra!! Enguany començau una experiència que marcarà la resta de les vostres vides: aprendreu llatí (els de 4t d'ESO) i, lo (joeeeeeeeeeer!! me fugen els 'los' neutres!!) que és millor, GREC (els de 1r de Batxi), així, en majúscula!!! Aquí (vul dir a aquest blog) vos aniré deixant informacions d'interés per vosaltres, a més de xorradetes diverses organitzades en seccions més o manco fixes, que podeu consultar a l'enllaç THEMAE del menú de l'esquerra.

Per avui, i com a benvinguda, ja n'hi ha prou... Bé, una petita entrega de la secció estelar, 'raruli' (per als nous, és la paraula llatina que podria significar 'freakies', que és el nom original de la secció), la versió 'Latina' de 300:



Ale, ja n'hi ha prou per avui!!

Χαῖρετε πάντες