dijous, 4 d’octubre del 2007

Avui no tenc el dia... 'jotero'

Avam, a propòsit de llengües mortes, guaitau les revistes Adulescens i Iuvenis. Bonu... ja ho sé que són una mica innocents. Si voleu cosa més seriosa, llegiu Ephemeris. O Nuntii Latini. També podeu escoltar notícies en llatí a Radio Bremen. Per als afeccionats al rock en català (personalment el trob espantós... en general, però de gustos... colors!), escolteu els BRAMS, amb subtítols en llatí.

Anam a posar una mica d'humor: guaitau
aquí (ai! que n'erem, de joves, als anys 80!! els heu reconegut?). I ara, una de filòsofs, dels Monty Python. També dels Monty Python, una escena genial de La vida de Brian: açò són classes de llatí.

Ara, per feina, al·lots i al·lotes:

  • els/les de 1r de llatí: que no vos heu fixat que per contestar les preguntes del PENSVM C s'ha de recordar el que s'ha llegit al capítol? Les preguntes seran aquestes... i algunes més!
  • el/les de 1r de grec: traduïu, traduïu...
  • els/les de 2n de llatí: déu sagrat!!! ja he tornat a oblidar posar-vos deures!!! és que m'enredau bé, voltrus!!! Bé... ja pensaré qualque maldat!
  • el/les de 2n de grec: γχειρδιον del capítol II (ai! quin embull, amb les regles d'accentuació!!).
Aquí teniu una imatge de Δημτηρ amb la seua estimada filla Περσεφνη:

















I vet aquí
ιδης καΠερσεφνη (no te mengis... la magrana!!!):

















Ja està, l'ha menjada i ja no pot sortir del regne dels morts!!

δο νον τοῦ διδασκλου πλσμα / ecce nova magistri imago (versió actualitzada!):




















Ara ja me'n vaig!

Ad crastinum, amici amicaeque!!

PD. Ai!! Les notes de 1r de llatí:
  1. Exercitia capituli primi (ante diem septimum Kalendas Octobres): Venus 9, Selene 8,2, Electra 8,75, Antígona 6,4, Chaos 7,9, Cal·líope 7, Iris 8,4, Eufròsine 8,6, Làquesis 6, Eros 8,6.
  2. Exercitia capituli secundi (Kalendae Octobres): Venus 8,6, Selene 8,6, Electra 9,5, Antígona 8,8, Chaos 9, Cal·líope 8,8, Iris 9, Eufròsine 8,6, Làquesis 7,7, Eros 9,5.