dijous, 10 de gener del 2008

Avui va de 'culturilla'

Avui, secció única: 'culturicula'.

Recordau quan llegiem el capítol V de FAMILIA ROMANA? Allà vam veure com era una casa romana. Aquí podeu fer una visita virtual a una domus. Com heu vist, la visita està allotjada al fantàstic web λαβύρινθος, un portal del món clàssic elaborat per Sebastià Giralt, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. És molt recomanable accedir a aquest web... és clar, si vos interessa, encara que sigui una miqueta, açò de les clàssiques, cosa que no tenc molt clara, en aquests moments... (pausa dubitativa...). Allà també podreu fer una passejada virtual per Atenes, ja sabeu, allà on diuen que va viure el nostre amic Diceòpolis, i en Filip, i na Mirrina, i na Mèlita, i el vessut d'en Xàntias.
A l'aplicatiu ΟΔΙΣΣΕΥΣ del Ministeri de Cultura de Grècia podreu fer un tour fotogràfic per les principals restes arqueològiques del país.
Al web capitolium.org podeu fer també una visita a Roma com si no haguessin passat quasibé 2000 anys.
Clicau damunt la imatge virtual del f
òrum i accedireu a l'aplicatiu Digital Roman Forum, de la University of California Los Angeles (UCLA), on podreu fer una visita virtual en 3D al fòrum de Roma:


Booooooonu, dins 'cinema i clàssics', avui vos recoman la lectura del magnífic article d'Óscar Lapeña García, "Hacia un pasado común. El cine y la uniformización de la Antigüedad clásica. Apuntes para su estudio" en Methodos, revista electrónica de didáctica del latín, editada per l'Àrea de Filologia Llatina de la Universitat Autònoma de Barcelona.
També podeu consultar aquesta extensa filmografia de tema clàssic elaborada pels membres del Instituto de Estudos Clássicos da Universidade de Coimbra. El catàleg inclou obres musicals de tema o inspiració grecorromana.
També podeu consultar la bibliografia que ens ofereix Fernando Lillo Redonet, centrada en les aplicacions didàctiques del cinema de tema clàssic.

Ara em permetre un exercici de nostàlgia, com que xerràvem de Grècia, i de música... aquí teniu na Patti Smith fa només tres mesos, en directe, a
Λυκαβηττός
, a Atenes, cantant el clàssic Dancing Barefoot:



Encara dóna guerra, sa punyetera!! Clicau aquí si la voleu veure interpretar el mateix tema en plenitud de facultats, ara fa uns 28 anys!!??!!?????!!!!! (mai havia fet els comptes, waaaaaalaaaaaaaaaaa!!!!!!! quina pila d'anys!!!!!!! Jur que mai més faré comptes d'aquesta casta... quasibé he perdut l'alè!!!! El més fotut és jo... també... no vull dir-ho... no hi vull pensar, aaaaaggggghhhh!!!).****

Bé, he de partir, que una llagrimeta regalima regalima, vol regalimaaaaar... i encara m'agafarà un 'yuyu'.

Au, fins demà.

****No sé què punyetes ha passat, però ja no s'hi troba al YUTUB la versió del '79!!! Punyetes, punyetes, punyetes, punyetes, punyetes, punyetes!!!!!!!!!!!!!!!!!! Era fantàstica!!!!!!!!! N'he posada una versió live de Ask the angels de l'any 1976, del LP (que era com es dèien llavors) Radio Ethiopia, on es podien sentir autèntiques delícies com Pissing in a river, o Ain't it strange

6 comentaris:

Anònim ha dit...

He entrat a sa continuitas i he flipat fort!

Tots són quatre frikis de's més grossos des planeta, s'assemblen tots a tu, Xavi (i no ho neguis...)!

Bé, no res, bon cap de setmana!

(esper que l'Odissea no decepcioni molt... es possible que sí però, a jo hem fa un poc de por... s'adaptació l'ha feta en tòfol mus...)

Anònim ha dit...

VOLEM QUE ES BLOG RESSUSCITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

VOLEM QUE ES BLOG RESSUSCITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

PANDORA Y DIDO:
AVE JORJUS...!!! jajaja aquest video si que es bo, asò són videoclips com toquuen i no ses tonteries que fan, si mus presentessim a eurovisón amb asò triumfariem...POROPOPOM..!
a per cert qui era en jorjus?
P.D. l'em hagut de veure un parell de vegades de lo bo que es...

Anònim ha dit...

na Patti Smith és una crack! no havia vist es video que has penjat i ara l'he vist!

jo fa estona em vaig baixar un es disco de Horses... em va agradar bastant pe`ro no me n'he baixat cap més...

quin és el més bo?

Xavi ha dit...

Per jo, el millor és, sense cap mena de dubte, Radio Ethiopia. Per cert, el blog ha ressucitat!!!