dimarts, 9 d’octubre del 2007

No tenc temps de res més que...

de dir: una de romanoooos!! dins la nova secció 'cinema i clàssics'.

Avui xerravem, a propòsit de la construcció del temple d'Apol·ló al Palatí, de la victòria d'August en Actium damunt les tropes de Marc Antoni. És el final d'una llarga guerra civil que Roma va patir després de la mort de Juli Cèsar a mans d'un grup de ciutadans encapçalat pel seu fill adoptiu Brutus, que van prendre la decisió de desfer-se del dictador per salvar la res publica de les veleïtats monàrquiques del suposat descendent de Venus. Vet aquí el discurs de Brutus al poble de Roma des de la tribuna de la curia, encara amb les mans plenes de sang. Aquest discurs és contestat per Marc Antoni, ma dreta del dictador, que exaltarà els ànims del poble, conduint-lo a l'enfrontament fratricida. Són dues escenes tretes de 'Juli Cèsar', de Joseph L. Mankievitz, excel·lent versió cinematogràfica del no menys excel·lent drama de William Shakespeare.

Y ara, una altra de romans, en un to bastant diferent, dins la secció '
nugae'.

No tenc temps per més, que avui estic de cangur
full time.
Valete / χαίρετε

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai! No l'he vista a n'aquesta! allavà! Mos l'haurem de mirar! Saps que n'hi ha de clàssics! Aquesta hi està considerada com a tal?

Bé, jo ara m'estic baixant una versió raríssima d'una de ses primeres pel·lícules sobre Troia. Es diu: "ELENA-LA CAIDA DE TROYA" del director alemany Manfred Noa, del 1924. Ja et diré coses quan l'hagi vist!

Bé, que m'ha fet ganes! Sa veritat és que ara m'he mirat es video i hem sonava molt aquest fragment, però sencera segur que mai l'he vista!

Merci Xavi per totes aquestes seccions! Sa de cine, avam si continua, eh?

Xaipe!

Anònim ha dit...

xavii! avui q veniem totes ben pentinadetes.. i no mus es fet sa fOtO!! cReumee!!

jaja
m'ha agradat i tot na Venus aquesta!!
fins demàa!

Venus*

Anònim ha dit...

Na *Rea* serà sa darrera...
Supos que no deu ser molt interessant...Sa mare d'en Ròmul i en Remul...sí...ah...si?...sí!...

Res, m'aburresc...

Xavi ha dit...

Avam, anam per ordre. Per a Ovidi: que si és un clàssic???? Per les arts dramàtiques i cinematogràfiques esteim xerrant de dos MONSTRES: Shakespeare (Otelo, Macbeth, Hamlet, El mercader de venècia, El somni d'una mitjanit d'estiu...) i Mankievitz (All about Eve, The barefoot contessa, Cleopatra, Julius Caesar, Suddenly last summer, Sleuth...). Que si és un clàssic: CLASICOOOOOOOÓN!!!!!!

Xavi ha dit...

Ara per na Rea: Rea Silvia és la mare de Ròmul i Rem, i supòs que aquesta és la causa de la teua elecció (per allò de Silvia... lo capto, lo capto) però existeix una altra Rea, aquesta de tradició grega, que és 'la madre de todas las madres', és a dir, l'esposa de Cronos i mare de la primera generació de déus Olímpics. Quan t'arribi el torn (sí, seràs de ses darreres), xerrarem de totes dues.

Anònim ha dit...

Rea no seràs la darrera!!!M'ha tocat a mi per ordre alfabétic.

Selene.